Tradičné koláče zaujali miesto na prvých priečkach medzi sladkým pečivom. Aj keď nie ste fanúšikom čokolády, ale tento koláč s čokoládou a kokosom si zamilujete už po prvom zahryznutí. Hovorí sa tomu láska na prvé ochutnanie. Uvidíte, že si ho obľúbite tak, že ho budete robiť z dvoch dávok naraz!

Bounty_kolac_06Bounty_kolac_01Bounty_kolac_02

Ingrediencie:

250g múky

25g čerstvého droždia

50g práškového cukru

50g roztopeného masla

80ml teplého mlieka

1 stredne veľké vajce

štipka soli

Kokosová plnka:

120ml mlieka

70g kryštálového cukru

20g masla

1 lyžička vanilkovej esencie

100 g kokosu

Čokoládová plnka:

1,5 tabuľky mliečnej alebo horkej čokolády

Postup práce:

Do múky pridáme všetky ingrediencie potrebné na prípravu cesta ako sú droždie, cukor, maslo, mlieko, vajce. Vymiesime cesto, následne prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste 20 minút. Následne cesto uložíme v chladničke minimálne na 4 hodiny alebo až na celú noc. Ďalší deň po vybratí z chladničky nechajte cesto pol hodiny ohriať pri izbovej teplote. Medzitým si pripravte ingrediencie na plnky. Mlieko, maslo, cukor a vanilkovú esenciu nechajte zohriať, kým sa cukor nerozpustí. Nevarte, len zohrievajte. Napokon primiešajte kokos a nechajte vychladnúť. Na pomúčenej doske vyvaľkajte cesto a položte ho na plech vystlaný papierom na pečenie. V strede cesta nechajte pás široký ako čokoládová tabuľka  a voľné okraje pozarezujte na prúžky. Na celý stredný pás natrite kokosovú plnku a položte na ňu celé tabuľky čokolády. Na fotografiách môžete vidieť presný postup. Prúžky cesta striedavo prekladajte od hornej časti čokolády až po spodnú. Po dokončení nechajte koláč ešte 30 minút podkysnúť pri izbovej teplote. Pred pečením potrite rozmiešaným vaječným žĺtkom v troche vody. Pečte v predhriatej rúre pri teplote 180°C do zlatista, približne 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť, čokoláda vnútri zostane tekutá aj po vychladnutí.

Čítať viac:  Návod, ako upraviť podprsenku do topu s odhaleným chrbtom.

bounty_kolac_05

Prajeme dobrú chuť…


Diskusia: Čo si o tom myslíte?