Kuracie prsia patria neodmysliteľne k najobľúbenejším pokrmom na tanieri, nie však každý ich vie výborne pripraviť. V nasledujúcom recepte vám ukážeme ako docieliť dokonalú šťavnatosť a chuť! Tento nedostatok odstránite jednoduchým trikom za pomoci soli!

Suroviny ktoré budeme potrebovať:

– 2 ks kuracích pŕs
– 2 lyžice soli ktoré rozpustíme v 6 šálkach obyčajnej vody
– 2 lyžice rozpusteného masla

Korenie necháme na vás, ľubovoľne podľa vašej chuti.

Postup:

1) Soľ ktorú sme si pripravili do šálok necháme rozpustiť a vylejeme vodu do misky spoločne s mäsom a necháme v chladničke odležať 5-8 hodín.

2) Rúru nastavíme na 220 stupňov. Kuracie prsia vyberieme z nálevu a vložíme do zapekacej misky. Potrieme po oboch stranách maslom a svojím vlastným korením dodáme chuť.

3) Prsia pečieme asi tak 20 minút. Ak však budete prsia do rúry dávať priamo z chladničky, je potrebné nechať ich v rúre aspoň 45 minút. Radšej odporúčame kuchynský teplomer. Ideálna teplota pŕs by sa mala pohybovať okolo 80 stupňov.

4) Potom čo kuracie prsia vyberieme, necháme 10 minút vychladnúť a môžeme podávať,

Dobrú chuť!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK
Diskusia. Čo si o tom myslíte?
Čítať viac:  Nechala som ryžu v chladničke na pár dní... Čo som videla potom, rozrušilo moju myseľ!