Každý rok Čína produkuje približne 1,4 milióna ton ryže pre export. To robí krajinu jednou z najväčších dodávateľov tohto produktu na svete. Avšak, bola som šokovaná, keď som čítala správu kórejského vydania “čínska ryža je nebezpečná pre zdravie a je vyrobená z plastu!”

Kórejci tvrdia, že časť čínskej ryže je vyrobená zo zemiakového škrobu a plastu, ktorý pri varení vytvori ilúziu voňavého produktu.

Našťastie je možnosť, ako to odhaliť!

Zdieľajte tieto rady, ako rozpoznať falošnú ryžu.

Kvalitná ryža

  1. Test vody
    Vložte do pohára vody lyžicu ryže. Organická ryža sa vždy usadí na dne, ale syntetická bude plávať na povrchu vody.
  2. Rozdrvte niekoľko zrniek ryže
    Ak je ryža po rozdrvení vo forme bieleho prášku, potom je organická. Ale v prípade, že po jej rozdrvení zistíte výskyt žltých škvŕn, potom je produkt vyrobený zo syntetických materiálov.
  3. Skúška ohňom
    Skúste zapáliť pár zrniek ryže. Ak začnú horieť, v žiadnom prípade ju nekonzumujte jedná sa o falošný výrobok!
  4. Testovacia forma
    Za hrsť mokrej ryže necháme na plastovom obale niekoľko dní. Ale nie v chladničke, iba na slnečnom mieste. Ak bola ryža pokrytá plesňou – je to skvelé znamenie! To znamená, že výrobok je úplne prirodzený.

Je potrebné zabezpečiť kvalitu výrobkov pred ich konzumáciou. Koniec koncov, zdravie vašej rodiny je na nezaplatenie!

ZDIEĽAŤ NA FACEBOOK
Diskusia. Čo si o tom myslíte?
Čítať viac:  Nový párik v slovenskom šoubiznise: Párik si užíva lásku naplno!